Madonna rajongói oldal
Cukorkagyár

 

 

 
Csatlakozz te is!

 

      

Kövess minket a Facebookon és/vagy a Twitteren, hogy elsőként értesülhess a friss hírekről valamint a megjelent bulvár cikkekről Madonnával kapcsolatban! Illetve csatlakozz Iwiwen a magyar Madonna rajongói klubunkhoz! (Ismerőseidnek se felejts el szólni) Várunk szeretettel!

 
Partner oldalak

 
Archívum
 

Koncertbeszámolóm


Madonna Sticky and Sweet Tour - Kincsem Park, Budapest - Admin1 (Material Boy)

 

Életem első Madonna koncertje. El sem hiszem, végre eljött a nap, amit annyira vártam! Nos, kezdjünk bele.

 

Annak ellenére, hogy legalább reggelre ki akartam érni, csak délután 3 utánra sikerült. Így lettem a 490. befutó. Nem panaszkodhattam, mert a 6. sorból élvezhettem végig a koncertet. Várakozva, Madonnát lehetett hallani, amint próbál. A kapunyitást 17:30-ra tervezték, de az eltolódott egy jó fél órával, majd elkezdtek beengedni. Rohantunk. Nemsokára egy „jegyellenőrző központhoz” értünk, ahol a csomagokat vizsgálták és a jegyeket ellenőrizték, mindezt gyorsan! Utána futás gyorsan a szektorokhoz, nagy tülekedés, mindenki hamar akar beérni! A helyemre érve ( kifutóval szemben a 6. sor, mint azt már írtam ) az Istennő a Ray Of Lightot gyakorolta! Elképesztő volt, nem tudtam levenni róla a szemem, annyira édes és aranyos volt! C’mon motherfuckers! A szám végén egyik rajongója, aki Amerikából érkezett megkapta a pengetőjét, majd elment Madge. Most semmi extra, tehát terepszemle. A színpad hatalmas és gyönyörű. Mindkét oldalán gigantikus M betű. Ilyet nem látott a világ. Nagyon korszerű, ami érthető, hiszen a legmodernebb hang és látványtechnikával van felszerelve a szkéné. Egyszerűen leírhatatlan, pedig még el sem kezdődött a koncert. „Time goes by so slowly”… Várakozás után, megjelent Paul Oakenfold, akibe meg kell, hogy mondjam kellemesen csalódtam. Jól felpörgette a népet, majd ő is elloholt. Ezután jött az igazi várakozás! Eső ígérkezett, ezért az egész színpadot letakarították és letakarták, a csúszásgátlás érdekében. Sok időt vett igénybe, ami nem is csoda, hiszen 2500 négyzetméteren van mit dolgozni. (meg táncolni, ugye Madonna? ) Hátfájás, lábfájás miegyéb, na de mindezt elfeledtette a 10 után pár perccel kezdődő fergeteges show! Fekete, koromsötét hirtelen. A cukorkagyár üzembe indul. Elkezdi gyártani több mint 41.000 ember számára az édességet. Micsoda látvány, hang és persze izgatottság. Innentől egyenként jellemzem a koncerten elhangzott számokat, röviden.

 

 

Intro után első szám a Candy Shop: Madonna a trónon forog be sétapálcával a kezében, akár egy királynő. Sminkje csillog-villog. Ez az összepréselt gyémánt hatása, ami a koncert ideje alatt végig ragyog a szeme körül. A kabátka lekerül róla és nemsokára… Beat Goes On: „Hello Budapest!” kiáltja Madonna. Micsoda tánc! „That’s what I’m talking about Hungary!” Ismét szól a közönséghez. Ebből a számból idéznék egy gyönyörű részt, amit érdemes megfontolni: „Say what you like! Do what you feel! You know exactly who you are! The time is right now! You got to decide! Stand in the back or be the star!” Jön a várva várt Rolls Royce is! Madonna beszáll, integet, s leveti egy újabb ruhadarabját, miközben az autó lefelé gurul a kifutón. Elképesztő volt! Jön a Human Nature: Gitározik, táncot lejt vele s közben énekel. Kalap le és Vogue: Madonna a kifutó közepére megy és a hidraulikus emelők felemelik. Elkezdi az erotikus táncot.

 

 

Az első szekció lezárul a Die Another Day-jel, ami egy videó közjáték… Into The Groove: Madonna átöltözött, lifttel jön fel és ugráló kötelezik közben. Egy kis énekeltetés, majd Holiday: a szám közepén egy Michael Jackson imitátor jelenik meg és a popkirály jellegzetes tánclépéseit mutatja be. M-dolla kér egy tapsot Jackonak. ("All right people! Let's give it up to one of the greatest artists the world has ever known: Michael Jackson. Long Live The King!") Ezek után Dress You Up: Madge ismét megmutatja gitártudását… és She’s Not Me: szívecskés napszemüveg, Madonna imitátorok ( 4 táncos beöltözve M. régi ruháiba ) közülük az egyiknek kiálltja: „Bitch! Wanna Be” A szám végén megcsókolja a másikat, majd őrülten elkezd ugrálni a színpadon, elhajítja a napszemüvegét, leveti blézerét és letépi szoknyáját, vonaglik a földön… végig kúszik a kifutón és  jön a Music: Felkerült rá egy lila short. A táncosok egy „metróból” kiszállva érkeznek a színpadra.

 

 

Második szekció a Rain videoközjátékkal lezárul. Leeresztik a köralakú kivetítőt, iszonyú jó hangtechnika, azt hittük tényleg villámlik és esni készül, de ez csak a Devil Wouldn’t Recognise You eleje. Madonna a zongora tetején énekel, nem látszik ki a fekete lepelből, feláll, közben felemelik a kör alakú kivetítőt és elkezdi gombolni a fekete ’kabátját’. Lejön a zongoráról, végig sétál a kifutón és egy kis spanyol lecke következik azaz Spanish Lesson: „Hablas Espagnol” kérdezi Madonna. A táncosok olyanok, mint a szerzetesek. A szám végén mindenki lejön a kifutó végére és leveti a fekete leplet, valamint leülnek körbe, Madonna pedig gitárral a kezébe megint, mert jön a Miles Away:  amiben azt kérdezi „Are you have any good time? C’mon Hungary! I said are you have any good time? All right! This next song is for you!” a szám végén vissza megy a főszinpadra és jön a La Isla Bonita: hihetetlen jó volt a 4 tagú roma csapattal. A sok táncnak köszönhetően újra lejött a kifutón, de ezúttal helyet foglalt, átadta a staféta botot az olasz származású romáknak, s ők elénekelték a Doli Doli-t. Ez után jött a You Must Love Me: amikor feltartottuk a koncertre szánt plakátokat, zászlókat és Happy Birthday-t énekeltünk a Popkirálynőnek, 51. születésnapja alkalmából. ( Augusztus 16.-án ünnepelte)

 

 

Harmadik szekció vége és egyúttal elkezdett cseperegni az eső is, de jött a sokat mondó Get Stupid videóközjáték… és hirtelen megjelent Timbaland persze a kivetítőn, a szám neve pedig 4 minutes: Felpörgött a hangulat, Tick-tock, Tick-tock, Tick-tock. Az est egyik fénypontja nállam a Like A Prayer volt: hihetlen micsoda fény és hangtechnika. Magamba már azon filóztam ez valóság, most álmodok, vagy mivan?? Madonna a magasban majd a futószalagon és megint a magasban, ahol a tapsot diktálta! E fantasztikus szám után a Ray Of Light következett, ahol jól megugráltatott minket. Tartotta a mikrofont is, hogy énekeljünk mi is… és jött a Frozen: ez újítás az ideji turnén, úgymint a Holiday és a Dress You Up. A Frozen volt számomra a 2. fénypont az est folyamán. ( Habár az egész show jobbnál jobb számokkal volt tele! ) Itt már szakadt az eső… Finálé!!! Utolsó szám a Give It To Me volt: Mindent bele magyarok, mindent bele Madonna! Itt megint megénekeltetett a díva minket. „C’mon Hungary” Körbe szaladgált és a mikrofonját tartotta felénk. Mi pedig énekeltük „Give itt o me Yeah” közben ugráltunk M.-val együtt, aki azt kiáltotta utoljára, hogy I love Budapest! Ezek után GAME OVER! Valóban a játéknak vége!

 

Összegzés: A show kimondhatatlanul jó volt, pláne aki szereti Madonnát, aki meg nem, az ne panaszkodjon! Madge tökéletesen énekelt végig és hyperaktívan táncolt még a gitáros számokban is. Korszerű színpaddal érkezett, ami legmodernebb látvány és hangtechnikával volt felszerelve, külön neki tervezve és ezt sokat is emlegettem. A koncert folyamán többször átöltözött. Számomra még mindig felfoghtatlan, ez az egész! Nem tudom elhinni, hogy hol voltam! Egy jó álomnak tűnik, ami hamar véget ért! Tapasztalatom: Madonna koncertet sose hagyj ki, mert felejthetetlen élményt nyújt!

 

Elnézést kérek a helyesírási hibákért és a fogalmazási gondokért, én csupán egy sejtést akartam adni, azoknak akik kihagyták a koncertet, már aki kihagyta! Próbáltam röviden, tömören elmondani, volt ahol sikerült volt ahol nem. Lényeg a lényeg…mint azt sokszor mondom!

 

 

Köszönetnyilvánítás először is Madonnának, aki nélkül nem forogna a Föld és nem jönne létre ez az egész csoda, külön köszönet a Live Nation Hungary kft.-nek aki elhozta nekünk ezt a felejthetetlen élményt! Valamint Márkus Évának is köszönöm, hogy minden levelemre válaszolt!

 

This show was amazing, because it’s Madonnas show!

7 hozzászólás
Idézet
2010.04.10. 21:27
T.i.m.i:)

Milyen jól leírtad...olyan mintha ott lettem volna. Nagy élmény lehetett.:)

Idézet
2010.04.10. 21:29
Admin

:) KÖSZI! Ez is volt a célom, hogy egy kicsit beleélhesse magát az ember! 

Idézet
2010.04.11. 20:28
Terjék Sándor

 Borzasztóan irigyellek!:D De annyi jó, hogy nekem meg van a Sticky&Sweet DVD. Gondolom, a jegy még meg van. Mennyit kérnél érte?:D

Idézet
2010.04.13. 21:44
Admin

 Igen a DVD nagyon jó, bár a koncertet csak 10%-ba adja vissza! A jegyem persze még megvan, de nem eladó :) ! EMLÉK 

Majd a következőre eljösz te is velünk!!!!

Idézet
2010.07.31. 15:40
Virág

Jókisbeszámoló de mégjobb,hogy énis ottvoltam,bár olyan hamar nem értem ki a pesti dugó miatt mint te,csak öt órára,de ígyis elég közel voltam a színpadhoz:)

Idézet
2010.08.29. 23:38
Material Boy

 Köszi! Én olyan 5re értem haza amúgy :D!

Idézet
2012.03.09. 00:03
McknightJeanie21

I opine that to get the loans from banks you ought to have a firm motivation. Nevertheless, once I've received a college loan, because I was willing to buy a car.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Menü
 
Pályafutása
 
Extrák
 
Chat


Ne hírdess! Ne káromkodj!
Köszönjük!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!